Tandarts Game

So the part below is in Dutch and it tells really detailed the concept that me and my class mates come up with to help a dentist make himself less scary for little kids.

We did a lot of research and we came up with a came that will take the kids their mind of of the tension, while the sit in the waiting room. It’s a game with a serious goal. We designed a ‘dress up game’ to stimulate creativity and we tested this with children of our target audience. My role in this project was ‘artist’ which means that I made the characters, clothing and the layout.

——-

Tijdens het semester Serieus Games werk ik met 3 klasgenoten als team Orange aan een project waarin we een game ontwikkelen om kinderen te helpen bij hun angst voor de tandarts. Als doelgroep kiezen wij voor kinderen van 8 jaar die bang zijn voor de tandarts.

Onze opdrachtgever is Tandarts Veenemans. Deze tandarts praktijk is gevestigd in Arnhem. Het team bestaat uit drie mensen; een mannelijke tandarts Casper en twee vrouwelijke assistenten Leny en Karin. Tandarts Veenemans heeft als kernwaarde “dicht bij de patiënt”. Met deze kernwaarde sluiten zijn goed aan bij het doel van onze opdracht.

ONS CONCEPT

Uit ons research zijn verschillende aspecten naar boven gekomen. Aan de hand hiervan hebben wij het volgende concept gemaakt: een dressing game. Het spel kan gespeeld worden in de wachtkamer op een Ipad die daar al aanwezig zal zijn. Angst word vaak overgenomen door de omgeving, vandaar dat ons spel moet zorgen voor afleiding van de omgeving, andere kinderen en ouders. Verder bleek dat kinderen het liefst creatief bezig willen zijn, hier hebben wij op ingespeeld door te kiezen voor een dressing game. Het kind kan hier zijn ei kwijt door verschillende mooie en grappige outfits voor de tandarts samen te stellen. Ook is het mogelijk om de outfits zelf in te kleuren.

Het spel wordt gespeeld in de wachtkamer omdat volgens ons onderzoek hier de angst van het kind ontstaat. Omdat de tijd dat je aanwezig bent in de wachtkamer erg uiteen loopt hebben we er op ingespeeld dat je onze game zowel 2 minuten als 10 minuten kan spelen. Je kan eindeloos variëren in creaties maar het is ook mogelijk om binnen enkele minuten een creatie af te ronden.

Om het spel nog wat interessanter te maken kun je punten verdienen met de outfits die je samenstelt. Bij een bepaald aantal punten kun je draaien aan het rad, waarmee je extra kleding stukken kunt verdienen. Ben je aan de beurt bij de tandarts? Rond de game af en print je mooiste creatie uit. Zo heb je altijd een leuke herinnering aan de tandarts.

Zelf heb ik voor deze applicatie veel onderzoek gedaan en onder andere de karakters en alle kleding vormgegeven.

  • Date:

    10/01/2016
  • Categories:

    Apps & web
  • Client:

    Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Tandartspraktijk Veenemans
See Project